De Kooi
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Kerstmarkt in De Kooi

Een test van vorige maand

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Bewoners vereniging Zwijgers van Noord BZN neemt z'n plaats bij...

bzn op 3 november in Amsterdam Zuidoost

 
 
 

De dagen worden korter.

De dagen worden korter. Als ’s avonds uw huis in het donker is gehuld, is het voor een inbreker duidelijk dat u niet thuis bent en dat hij ongezien zijn gang kan gaan. U kunt daar gemakkelijk iets aan doen met goed licht én zicht in en om uw huis.

Uit politiegegevens blijkt dat ruim zestig procent van de woninginbraken sinds oktober vorig jaar is gepleegd in donkere maanden tussen oktober en maart. Daarom krijgt de aanpak van woninginbraken van de politie de komende maanden de hoogste prioriteit. Agenten zijn extra present, zowel in uniform als onherkenbaar, en er worden buurtpreventen, vrijwilligers en scholieren in het kader van hun maatschappelijke stage ingezet. Maar u kunt zelf ook iets doen! Bijvoorbeeld door gebruik te maken van tijdschakelaars op uw binnen- en buitenverlichting.

Licht zet inbrekers in het zicht
Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Immers, als het ’s avonds donker is en er brandt op dat moment geen licht in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is. Met een eenvoudige tijdschakelaar op uw binnen- en buitenverlichting kunt u dit voorkomen. Maar alleen verlichting is niet genoeg. Inbrekers slaan graag toe zonder dat toevallige voorbijgangers hen kunnen zien. Kijk daarom eens kritisch naar uw eigen huis. Zijn er plekken waar het zicht slecht is, zoals een raam met een grote struik ervoor of een niet verlicht portiek of voorportaal? De komende tijd houdt de politie steekproefsgewijs preventieacties. In de donkere avonduren worden bij onverlichte woningen een brief in de bus gedaan met daarin preventiefolders met tips.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

Test Frank 2 Test Frank 2 Test Frank 2 Test Frank 2

  Nieuwsbrief Leiden-Noord

Test Frank 2Test Frank 2Test Frank 2

NB32

  Nieuwsbrief Leiden-Noord

SDfadfasdfa

Test versie nieuwsbrief Frank 10

  Nieuwsbrief Leiden-Noord

Test versie nieuwsbrief Frank 10Test versie nieuwsbrief Frank 10Test versie nieuwsbrief Frank 10Test versie nieuwsbrief Frank 10Test versie nieuwsbrief Frank 10Test versie nieuwsbrief Frank 10Test versie nieuwsbrief Frank 10Test versie nieuwsbrief Frank 10Test versie nieuwsbrief Frank 10