Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Vuurwerkopruimaktie

Kerstspel 2012

Sinterklaasliedjes Zingen

stelling

dit is de vraag!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Bewoners vereniging Zwijgers van Noord BZN neemt z'n plaats bij...

bzn op 3 november in Amsterdam Zuidoost

 

Ambtelijke taal wekt verwarring; Groenoord-Noord krijgt geen kopbebouwing

(thumb) luchtfoto groenoord-noordLeiden, 6 september,

Vorig jaar heeft de buurtvereniging Groenoord-Noord in een zienswijze op het bestemmingsplan negatief geoordeeld over het feit dat het College kopbebouwing wenst aan de Floris Versterlaan mede in verband met het verlies van groen en water. In de reactie van het college leek het College daar echter aan vast te houden.

luchtfoto groenoord-noordNamens de buurtvereniging Groenooord-Noord sprak voorzitter Hein Dijkerman. Hij sprak zijn verbazing uit over dit besluit omdat al geruime tijd bekend is dat de buurt in overgrote meerderheid tegen deze toekomstige kopbebouwing aan de Floris Versterlaan en kopbebouwing.

Opmerkelijk genoeg bleek de opwinding voor niks te zijn geweest. Door de amtelijke taal in de reactie op de zienswijze werd namelijk wel de schijn gewekt dat het Collge vast blijft houden aan kopbebouwing, echter in de plankaart bleek de kopbebouwing niet (meer) voor te komen.

Directeur "grote projecten", Wim van der Hoeven, bevestigde dat hij de commisie daarover nog specifiek zal inlichten. De reactie van het College op de zienswijze van de buurtvereniging behoeft kennelijk nog een herziening/aanvulling, waardoor voor iederen klip en klaar is; de kopbebouwing is van de baan, afgezien van bebouwing van de kop aan de Bakker Korffstraat/Floris Versterlaan, waartegen géén bezwaar bestaat.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer