Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Vuurwerkopruimaktie

Kerstspel 2012

Sinterklaasliedjes Zingen

stelling

dit is de vraag!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Bewoners vereniging Zwijgers van Noord BZN neemt z'n plaats bij...

bzn op 3 november in Amsterdam Zuidoost

 

Vaststelling bestemmingsplan Leiden-Noord

(thumb) Overkluizing_Gooimeerlaan.jpg

Leiden, 27 augustus,

Op 11 september 2007 is de vaststelling van het bestemmingsplan onderwerp van gesprek van de raadscommissie Ruimte en Bereik.

In totaal zijn er 89 reacties/ zienswijzen op het bestemmingsplan ingediend. De reactie van Groenoord-Zuid werd zelfs door 72 bewoners ondertekend.

Vooraf aan de bespreking van de Raadscommissie organiseert de raadscommissie een hoorzitting die zal plaatsvinden op 6 september om 20.00 uur in het Da Vinci college aan de Sumatrastraat 201.

Wilt u nog inspreken dan moet u zich opgeven voor 12.00 uur op 6 september bij de griffie van de raadscommissie Ruimte en Bereik (071-5165165). Voor reactie College op zienswijzen en beelden toekomstig Leiden-Noord zie compleet artikel.

U kunt de reactie van het College hier downloaden.
Wat wenst het College met het bestemmingsplan en WOP (wijkontwikkelingsplan) onder andere te realiseren ?

kooiplein01k.jpg

Kooiplein en omgeving

Het Kooiplein wordt het toekomstige hart van Leiden Noord met een winkelcentrum, zorgvoorzieningen, een Brede School, levensloopbestendige woningen en een politiebureau.

Het wordt een gebied waar je je hele leven kan wonen, winkelen, naar school kan gaan en waar zorgvoorzieningen zijn.

Nieuwleyden2.jpg

Nieuw Leyden

In Nieuw Leyden verrijst een woonwijk met 750 woningen die deels in particulier opdrachtgeverschap worden gebouwd. Dit betekent dat mensen hun eigen huis zelf laten ontwerpen en bouwen.

Sociale pijler

Sociale en fysieke projecten hebben elkaar nodig; je kunt een buurt of wijk niet alléén verbeteren door er nieuwe huizen neer te zetten. Bewoners moeten zich ook betrokken en thuis voelen, Dat draagt ook bij aan een betere woonomgeving. De projecten binnen de Sociale Pijler werken daaraan.

Overkluizing_Gooimeerlaan.jpg

De Van Voorthuijsenlocatie wordt de groene entree naar de stad en naar de Merenwijk. Hier ontstaat hier een aantrekkelijke, groene woon- en werkomgeving met o.a. een 2e vestiging van het Stedelijk Gymnasium, een moskee en woningen en kantoren. 

De Van Voorthuijsenlocatie wordt gekoppeld aan de vernieuwde Tuin van Noord.

Willem_de_Zwijgerlaan.jpg

Willem de Zwijgerlaan

De komende jaren zal het verkeer op de Willem de Zwijgerlaan toenemen van 40.000 auto's naar 60.000 auto's per dag. Om deze groei op te vangen wordt de Willem de Zwijgerlaan de komende jaren vernieuwd.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer