Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Vuurwerkopruimaktie

Kerstspel 2012

Sinterklaasliedjes Zingen

stelling

asdasdas

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Bewoners vereniging Zwijgers van Noord BZN neemt z'n plaats bij...

bzn op 3 november in Amsterdam Zuidoost

 

Weinig insprekers hoorzitting bestemmingsplan

(thumb) Overkluizing_Gooimeerlaan.jpgLeiden, 6 september,

Diverse insprekers namen het woord tijdens de hoorzitting van de raadscommissie "Ruimte en bereik" over de vaststelling van het bestemmingsplan. Er was op veel meer insprekers gerekend, mede daarom werd de raadscommisievergadering in de Da Vinci school aan de Sumatrastraat gehouden. Enkele reacties:

Overkluizing_Gooimeerlaan.jpg

Een vertegenwoordiger van de Turkse Moskee vroeg de raadscommissie bij bebouwing op het Kooiplein er op te letten dat er direct tegen de Moskee zou worden aangebouwd, dat zou kunnen voorkomen dat er hangplekken ontstaan op het plein.
De vertegenwoordiger van Piet Kerkhof pleite voor handhaving van de ontsluiting via de Haarlemmerweg, zodat Piet Kerkhof (beter) bereikbaar blijft. De vertegenwoordiger melde alvast aan de gemeente dat de schade die zal voortvloeien uit de vaststelling van het bestemmingsplan verhaalt zal gaan worden op de gemeente.
Een bewoner uit de Julianastraat was blij met het feit dat er ter hoogte van de Maresingel geen bebouwing komt, maar vroeg de raadscommisie er wel op toe te zien dat er ook een concretere invulling van het terrein met groen en speelgelegenheid komt.
Een volkstuiner vroeg zich af waarom het nou toch strikt noodzakelijk is om het toekomstig Stedelijk Gymnasium midden in de "toegangspoort" naar de Tuin van Noord te bouwen. Zij was een sterke voorstander voor verplaatsing van het (forse) blok bebouwing naar de Gooimeerlaan, waardoor tevens zo'n vijftien bomen gespaard zouden kunnen worden.
Een wel zeer opmerkelijke inspraakreactie kwam van Milieudefensie. Deze organisatie had een alternatief bedacht voor de doorgaande route Willem de Zwijgerlaan. Milieudefensie wil de Willem de Zwijgerlaan afsluiten (een knip) en stopzetting van het doorgaande verkeer! Zij zijn er namelijk van overtuigd dat "overkluizingen" (zoals nu gepland; zie toekomstig perspectief) in Leiden-Noord alleen maar meer verkeer zal aan trekken, vanwege de verbeterde doorstroming. Zij zien met andere woorden alleen heil in een radicale ommekeer. Op de vraag hoe bijvoorbeeld Leiderdorpers dan naar de stad in Leiden komen of naar Oegstgeest, of Leidenaren naar Leiderdorp komen, kwam helaas geen antwoord. Milieudefensie kondigde vervolgens ook nog fijntjes aan dat zij hun bezwaren tegen het bestemmingsplan tot aan de Raad van State zullen blijven voort zetten.

Of Leiden-Noord daarmee eerder een prachtwijk wordt .....?

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer