Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Vuurwerkopruimaktie

Kerstspel 2012

Sinterklaasliedjes Zingen

stelling

dit is de vraag!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Bewoners vereniging Zwijgers van Noord BZN neemt z'n plaats bij...

bzn op 3 november in Amsterdam Zuidoost

 

Geen extra geld voor Leiden Noord van VROM

Leiden, 4 juni 2010

Helaas, helaas! Gisteren is het eindadvies van de commissie budget 40 + wijken aan de minster gepresenteerd. Hoewel ons plan Samen werken aan sociale kansen voldeed aan de criteria en qua eindscore op de gedeelde vierde plaats is geëindigd, komt het plan toch niet in aanmerking voor financiering door het Rijk.

Er was € 30 miljoen euro te verdelen, waarvoor 34 gemeenten een aanvraag hadden ingediend voor in totaal € 57 miljoen. Daarbij kregen de gemeenten die kleiner zijn dan 100.000 inwoners voorrang op de grotere gemeenten. Hierdoor is € 24 miljoen aan de kleine gemeenten toegekend, ook aan gemeenten met een lagere score dan Leiden. De overige € 6 miljoen is naar de 100.000 plus gemeenten gegaan die op de eerste en gedeelde tweede plaats zijn geëindigd. Veel van de grote gemeenten,waaronder Leiden, vielen hierdoor buiten de boot.

Onze inspanningen zijn niet voor niets geweest. De gemeente zal opnieuw om de tafel gaan om te kijken wat van het plan wel is uit te voeren. Er is immers nog een budget van € 600.000 voor het sociaal programma van Leiden Noord beschikbaar. Met dit bedrag kunnen we deel van het plan Samen werken aan sociale kansen uitvoeren. 

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer