Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Vuurwerkopruimaktie

Kerstspel 2012

Sinterklaasliedjes Zingen

stelling

dit is de vraag!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Bewoners vereniging Zwijgers van Noord BZN neemt z'n plaats bij...

bzn op 3 november in Amsterdam Zuidoost

 

Tweede fase aanpak Willem de Zwijgerlaan

Leiden, 1 maart 2010

Op 8 maart staat de tweede fase van de herinrichting van de Willem de Zwijgerlaan gepland. In deze fase worden twee tunnels gebouwd: een ter hoogte  aan de Kooilaan, en een ter hoogte van de Gooimeerlaan.

Om hiermee te kunnen beginnen, moeten eerst nog enkele kabels en leidingen worden verlegd. Hierna starten op maandag 8 maart de werkzaamheden aan de tunnel ter hoogte van de Kooilaan.

 

De aanleg van deze tunnel, met een lengte van ongeveer 150 meter, wordt uitgevoerd door Ballast Nedam Infra BV uit Capelle a/d IJssel. De werkzaamheden zullen over het algemeen plaatsvinden op werkdagen van 7.00 uur tot 17.00 uur. Naar verwachting is de tunnel in april 2011 klaar. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden uitlopen.

In de tweede helft van mei starten waarschijnlijk de werkzaamheden aan de tunnel ter hoogte van de Gooimeerlaan. Hierover kunt u meer lezen in een van de volgende nieuwsbrieven.

Omleiding

Tijdens de tweede fase wordt het autoverkeer op de Willem de Zwijgerlaan in beide richtingen omgeleid over één rijstrook (30 km zone). Hierdoor kan forse verkeershinder ontstaan. Ook delen van de parallelwegen van de Willem de Zwijgerlaan zijn gedurende de werkzaamheden gesloten voor doorgaand verkeer.

Meer informatie hierover kunt u vinden op de achterpagina van deze nieuwsbrief, onder het kopje ‘Werkzaamheden’ en op www.leiden.nl/willemdezwijgerlaan.

Aansluiting Kooilaan op Willem de Zwijgerlaan afgesloten

Bij de start van de tweede fase (gepland op 8 maart) komt de aansluiting van de Kooilaan op de Willem de Zwijgerlaan voor al het verkeer vervallen. Deze situatie blijft gedurende de hele tweede fase van kracht (verwachting tot april 2011). De afsluiting van de Kooilaan is nodig om plaats te maken voor bouwactiviteiten en om het verkeer op de versmalde Willem de Zwijgerlaan goed te laten doorstromen.

Sommige werkzaamheden, zoals slopen en heien, veroorzaken geluidsoverlast voor direct omwonenden. Dit is helaas niet te voorkomen. Uiteraard probeert de gemeente deze overlast tot een minimum te beperken.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer