Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Vuurwerkopruimaktie

Kerstspel 2012

Sinterklaasliedjes Zingen

stelling

asdasdas

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Bewoners vereniging Zwijgers van Noord BZN neemt z'n plaats bij...

bzn op 3 november in Amsterdam Zuidoost

 

Veel overlast Willem de Zwijgerlaan voor weggebruikers vanaf 14 februari

DSC_0296.jpgLeiden, 12 februari 2011,

Leiden heeft een achterstand als het gaat om de bereikbaarheid van de stad. De Willem de Zwijgerlaan is een van de eerste grote projecten om de bereikbaarheid van Leiden te verbeteren. 

overzicht werkzaamheden kooilaan.jpgAls alles volgens planning verloopt is eind dit jaar de hoofdweg van de Willem de Zwijgerlaan klaar.

Voordat het zover is moet er nog veel gebeuren aan de weg. Naast het afmaken van de tunnels gaan we ook starten met de weg, zoals het vernieuwen van asfalt, verlichting en verkeerslichten. Gelijktijdig nemen we onderhoudswerkzaamheden aan de Schipholweg mee. De vele werkzaamheden gaan weggebruikers veel overlast geven.

Maakt u met de auto gebruik van de Willem de Zwijgerlaan, probeer gedurende de werkzaamheden de Willem de Zwijgerlaan zoveel mogelijk te mijden of maak gebruik van een ander vervoermiddel, zoals het openbaar vervoer of de fiets. Eventuele omleidingen worden met de gebruikelijke gele borden langs de weg aangegeven.

Gevolgen vanaf 14 februari

 

Auto
De weg tussen de Gooimeerlaan en de Schipholweg wordt smaller, wat vooral in de spits veel opstoppingen op de Willem de Zwijgerlaan geeft.

De Floris Versterlaan is alleen bereikbaar middels ‘rechts-in’ en ‘rechts-uit’. De wijk Groenoord Noord is alleen bereikbaar vanuit de richting Leiderdorp/Gooimeerlaan (start waarschijnlijk 18 februari).

Openbaar vervoer 
Het kan zijn dat uw busrit in de spits langer duurt.

Fietsers/voetgangers 
De voet- en fietsoversteek ter hoogte van de Floris Versterlaan komt te vervallen. Oversteken kan bij het kruispunt met de Gooimeerlaan of de Oegstgeesterweg. Het tunneltje naast de Haarlemmertrekvaart blijft ook open.

Waar nodig worden de voetgangers en fietsers langs het werkgebied (om)geleid.   

Overige verkeershinder in 2011

  • Vanaf 11 april komt de aansluiting van de Floris Versterlaan te vervallen. De wijk Groenoord Noord wordt dan toegankelijk via de Hallenweg.  
  • Tussen 20 juni en 4 juli is de Gooimeerlaan (2 weken) gestremd en dan is de IJsselmeerlaan de enige toegangsweg voor de Merenwijk.
  • Tussen 4 juli en 29 juli is de Schipholweg afgesloten van de Willem de Zwijgerlaan. In deze periode kan het verkeer alleen van en naar Oegstgeest rijden. Tussen 4 juli en 29 juli komt ook de aansluiting van de Flemingstraat op de Willem de Zwijgerlaan te vervallen. De wijk Nieuw Leyden is dan alleen toegankelijk via de Maresingel. 

Meer informatie
Houd de Stadskrant en de website www.leiden.nl/willemdezwijgerlaan goed in de gaten voor actuele informatie over de huidige en toekomstige werkzaamheden, de gevolgen voor u en de mogelijke alternatieven. Voor vragen, klachten en suggesties kunt u terecht bij het Servicepunt Bouwen en Wonen, tel. (071) 516 5502, e-mail: service.bowo+leiden+nl

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer