Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Vuurwerkopruimaktie

Kerstspel 2012

Sinterklaasliedjes Zingen

stelling

dit is de vraag!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Bewoners vereniging Zwijgers van Noord BZN neemt z'n plaats bij...

bzn op 3 november in Amsterdam Zuidoost

 
 
 

Lezing Ton Vreeken over "vergeten zaden"

Geachte leden en kandidaatleden van Ons Buiten,

We hebben dit jaar al een aantal activiteiten gedaan met het project vergeten groenten.

Zo begonnen we met een lezing van Boer Corneel van Rijn van Boerderij Buiten Verwachting; hebben we zadenpakketjes samengesteld met allerlei soorten vergeten groenten;

zijn er zaden en plantjes op de planten- en zaden ruilbeurzen op te halen geweest; zijn we op excursie geweest bij Boer van Rijn op zijn Boerderij en hebben we een kookworkshop "koken met Honing" en vergeten groenten gehad.

 

Om dit project af te sluiten komt de heer Vreeken van Vreeken zaden uit Dordrecht op vrijdag 26 oktober een lezing geven over vergeten groenten.  Heeft u wel eens van Heilige boontjes,de yin Yang boon of van Limburgse gelen van Mollenstaart gehoord?

Allemaal oude soorten groenten die in de vergetelheid zijn geraakt door de jaren heen. De smaak van vroeger dreigt te verdwijnen.....

Een verzuchting die heel vaak klinkt en waar echt wel iets aan is te doen! Overal in de wereld komen bewegingen op gang om oude streekgewassen en streekgerechten uit te wisselen en voor later veilig te stellen. In Nederland is ook de werkgroep “Eeuwig Moes” actief.

Wat dit inhoudt en wanneer een groente “vergeten” is doet Ton Vreeken (met recht een Seedsaver der Lage Landen genoemd) uit de doeken in een avondvullende lezing. Nu moet je bij een lezing niet denken aan een droge of stoffige avond.

Als eigenaar van een zaadbedrijf staat Ton aan de bron van de teelt en weet veel over de historie van groenten. Mooie lichtbeelden geven de avond de nodige kleur.

Je kan ook meteen aan de slag, want er zullen ook zaden van vergeten groenten worden verkocht. Op veel brandende vragen uit de zaal zal Ton een antwoord geven.

Kortom: voor tuinliefhebbers, smikkelaars en koks een avond om iets van op te steken.

De lezing begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt 1 euro.

Adres: Tuinvereniging Ons Buiten; Joop Vervoornpad 16 ; 2316EP; Leiden

mvg,

De commissie natuurlijk Tuinieren van Tuinvereniging Ons Buiten

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer