Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Vuurwerkopruimaktie

Kerstspel 2012

Sinterklaasliedjes Zingen

stelling

dit is de vraag!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Bewoners vereniging Zwijgers van Noord BZN neemt z'n plaats bij...

bzn op 3 november in Amsterdam Zuidoost

 
 
 

Fonds 1818 op bezoek bij Uitdaging Leiden-Noord

Op 5 november 2011 heeft de stuurgroep van de "Uitdaging" een wandeling gemaakt door de Tuin van Noord in aanwezigheid van de directeur van Fonds 1818. Fonds 1818 heeft aangegeven € 250.000 subsidie te willen toekennen aan het idee om in de Tuin van Noord een theehuis annex buurtmuseum te bouwen.

 

In juni 2011 werd Leiden Noord door het Fonds 1818 geselecteerd als kanshebber voor een kwart miljoen euro. Dat geld zou vrijkomen als er binnen enkele maanden een goed plan op tafel ligt. "Goed" houdt in: duurzaam, verbindend en van waarde voor zoveel mogelijk mensen.

Een stuurgroep met daarin onder meer de wijkvoorzitters heeft in de zomermaanden een groot aantal ideeën bijeengebracht zowel bestaande plannen als nieuwe ideeën, aangedragen door bijna 100 verschillende mensen en instellingen.

Tuin voor Iedereen

Uit al die ideeën heeft de werkgroep een uitdagend en ambitieus plan samengesteld. Daarin draait alles rond de Tuin van Noord. Die moet mooier, leuker, veiliger, aantrekkelijker worden, aldus de stuurgroep. Met een ‘Tuinhuis’ met terras, waar je iets kunt eten en drinken. Met tal van sport- en spelmogelijkheden. Met een buurtmuseum voor het behoud van alles waarop Noord trots mag zijn. Met veilige, herkenbare routes erheen. En met uitstekend beheer natuurlijk, waarin niet alleen de gemeente, maar ook de wijkbewoners een rol spelen. Een Tuin voor iedereen moet het worden; een plek om te ontspannen, te spelen, te sporten, maar ook een plek voor kunst, kinderfeestjes, muziek, educatie, een ‘broodje of een pannenkoek.

Groen licht voor Fase Twee

Begin september werd het plan voorgelegd aan Fonds 1818. Binnen een week was er groen licht! ‘Een prachtig en kansrijk plan,’ aldus de beslissers van het Fonds. ‘Werk het uit en kom binnen zes weken met een compleet voorstel.’ Met die opdracht gaat de stuurgroep in de komende weken aan de slag. Niet alleen, maar samen met zoveel mogelijk toekomstige gebruikers van de Tuin.

En als ook het uitgewerkte plan wordt goedgekeurd hebben alle betrokkenen samen – en dat zijn er heel wat! – een kwart miljoen verdiend voor de wijk.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer